Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tre tips för ett vegetariskt julbord

Revbensspjäll, skinka och grisfötter
kan enkelt bytas till bönor, tofu och rötter.

Kanske har du blivit trött på den klassiska julmaten och i år gå på ett sundare spår? Eller så vill du göra en god gärning för klimatet. Här tipsar vi om om kreativa och fantastiskt goda (i dubbel bemärkelse) vegetariska alternativ som får ditt julbord att imponera.

1. Vegetarisk sill
Ett spännande alternativ till sill som nästan smakar godare än originalet. Precis som med vanlig sill kan du alternera inläggningarna efter smak. Här kommer en av våra favoriter:

Klicka här för att gå till receptet

2. Hemmagjorda vegetariska köttbullar
Köttbullar är en klassiker som är svår att vara utan. Dessa köttbullar är gjorda på svarta bönor och innehåller julens underbara kryddpeppar. Detta recept får inte missas.

Klicka här för att gå till receptet

3. Helstekt griljerad rotselleri
Det allra ståtligaste på det vegetariska julbordet är den helstekta griljerade rotsellerin. Den bakas i ugnen i 45 minuter och griljeras med senap och nejlikor. Mer julstämning får du inte!

Klicka här för att gå till receptet