Kampanj för ”plastbantning”

Kampanj för ”plastbantning”

2017-11-13

Plastens dåliga inverkan på miljön är mer aktuell än någonsin. Ordet plastbanta hörs allt oftare och tidigare i år infördes en lag som innebär att butiker måste informera om plastpåsars dåliga inverkan på miljön. Nu vill SodaStream genom varningstexten ”Plast dödar” på plastflaskor uppmärksamma om flaskornas negativa effekt på vår planet.

Sedan 1970-talet har plastens negativa effekt på miljön varit en av SodaStreams hjärtefrågor. Kolsyremaskintillverkaren vill nu slå ett slag för att minska plastkonsumtionen och bidra till en hållbar värld. Med varningsskyltar ”Plast dödar” placerade på vattenflaskor i plast vill SodaStream uppmärksamma om den skada som plastflaskor har på miljön. Oavsett om flaskorna pantas eller ej är buteljerat vatten negativt sett ur ett miljöperspektiv. Vatten på flaska bidrar nämligen till mer än 300 gånger större koldioxidutsläpp än samma mängd kranvatten.

– Djur- och växtlivet straffas hårt på grund av människors plastkonsumtion och plastflaskor är en del av den. Dels på grund av all den plast som hamnar i naturen men också alla utsläpp som tillverkning och transport av plastflaskor står för. Enligt Ellen MacArthur Foundation finns en risk att vi ha mer plast än fisk i haven år 2050. På SodaStream har vi i 40 år informerat om plasten skadlig effekt på miljön. Genom att välja plastfria alternativ i vardagen kan vi alla bidra till en mer hållbar värld, säger Michele Fitzwilliams, nordisk marknadsdirektör på SodaStream.

Läs mer på Dagens Media.