Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Så handlar du hållbara klappar

Att handla hållbart kan vara svårt,
men här kommer några tips på både mjukt och hårt

Under den lysande granen börjar det sakta men säkert att fyllas på med klappar. Även om klapparna är många så går det faktiskt att göra handlandet mer hållbart. Här kommer några tips som gör att du inte behöver tumma på antalet julklappar.

1. Fynda på second hand
Att handla på second hand kan innebära en hel del letande i jakten på den perfekta julklappen. Men mödan blir värt det. Här kan du hitta unika julklappar och samtidigt vara snäll mot plånboken såväl som miljön.

2. Hemmagjorda delikatesser
Lämna en julklapp under granen på ditt närmsta Nordic Choice Hotel. Dessa klappar skänks sedan bort till stödorganisationer i närområdet och ges till någon som verkligen skulle uppskatta en present i jul.

3. Bjud in till en upplevelse
Kanske en middag ute, en natt på hotell eller ett klippkort med dig som barnvakt för trötta småbarnsföräldrar. En julklapp behöver inte vara materiella ting utan istället en upplevelse eller tjänst. Det är en klapp som varken glöms eller slits ut.

4. Till den som inte önskar sig något
Många av oss har allt vi behöver – så varför inte ge en klapp de som verkligen behöver något? Det finns ett oändligt utbud av olika organisationer som erbjuder fadderskap eller gåvobrev. Det kommer definitivt bli en fin julklapp med en djupare mening.

5. Ett paket som blir bättre med tiden
Antingen kanske du har en fin växt hemma eller ser någon fin stickling i butik. Köp sedan en kruka från second hand och ge bort en växt som kommer växa och bli ännu vackrare med tiden.