Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

3 medarbetare delar sin bästa jultradition

Julen firas olika av olika personer
Här är tre kollegors jultraditioner

“Maten, maten maten – framför allt förberedelserna. Min farmor var tysk och brukade alltid ta med sig hemgjord Spätzle (en sorts tysk pasta) trots att det absolut inte finns någon traditionell julkoppling i rätten. Bara för att vi barnbarn älskade det. Nu finns hon inte sedan några år tillbaka och jag har fått ärva ansvaret i familjen. Så varje år gör jag bland mycket annat min egen Spätzle till julbordet. Ett ganska roligt och kladdigt bakande som fungerar bra med småbarn också.”
Axel P

”Min bästa jultradition med familjen är den årliga frukosten. Det finns nästan inget bättre än att vakna tidigt på julaftonsmorgon. Direkt på morgonen tänder vi upp en brasa, förbereder risgrynsgröt, vörtbröd och lite julkaffe med lite julmusik spelandes i bakgrunden. Det är något med den lugna stunden precis innan man drar igång dagen som är så mysig.”
Abigail

”I min familj är den absolut bästa traditionen att åka upp till stugan som ligger utanför Umeå. Se ut över ett vinterlandskap, sätta på en brasa, kolla på en av de klassiska julfilmerna och äta lussebullar. Det är först då som jag känner att det är jul.” Emelie