Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Glöggprovning med Agency

Denna lucka testar vi glögg av olika sort,
Detta kommer vi sammanställa i en liten testrapport

Nu är det två veckor kvar till julafton och vad passar då bättre än att ha en glöggprovning med sina nära och kära. Agencys utnämnda glöggexpert Axel tillsammans med Agencys glöggpanel testar tre sorters glögg denna lucka för att veta vilken som passar bäst på julaftonskväll.

Blossa Glögg Saffran
Blossa Glögg är en sann klassiker som vi alla känner till, ett säkert kort man kan räkna med helt enkelt. Just därför bestämde vi oss för att tänja lite på gränserna i år och provas Blossas Saffransglögg. Glöggen är kryddig, söt smak med inslag av saffran, apelsin, kryddnejlika och kardemumma. Slutsats: Saffransglöggen har en mild framtoning med en minst sagt funky naturvinsaktig karaktär, en udda smak som passar den som söker något annorlunda. 

Betyg 3/5

Blossa Glögg Ekologisk
En traditionell alkoholfri glögg med en kryddig söt smak med inslag av kanel, kryddnejlika och ingefära. Lite tråkig och grå tycker glöggpanelen men smakar bra för den glöggsugna.  

Betyg 2/5

Grythyttans Glöggfabrik – Skogsglögg
Grythyttans Glögfabrik är en annan favorit och klassiker, Skogsglöggen är en kraftfull bärvinsglögg ifrån Bergslagen. Mycket karaktär i glöggen för en traditionell glögg, däremot kan den upplevas lite stark i smaken. Glöggen är kryddig, bärig, söt, mycket frisk smak med inslag av lingon, kryddnejlika, kanel, pomerans, ingefära och blåbär. Glöggpaneln anser att Skogsglöggen är en klar julfavorit och kommer vara ett vinnande koncept framför Kalle Anka på julafton.

Betyg 4/5