Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Framgångsrecept för en lyckad praktik

Söker du praktikplats inför vårterminen? Ta del av Agencys praktikant Rebeccas framgångsrecept.

Rebecca_Hemsida kopiera

Under hösten har vi den stora äran att få ha Rebecca Wallje som praktikant här på Agency. Rebecca kommer raka vägen från skolbänken på Stockholms universitet och ska under höstterminen fördjupa sig i PR-hantverket på riktigt. I denna korta intervju får du lära känna Rebecca lite närmre och höra hur hennes tid på Agency varit så här långt. Du får även ta del av ett par tips som kan vara viktiga att ha med dig inför kommande praktikperiod.

Vad fick dig att söka praktik på Agency?

Anledningen till att jag sökte till Agency var alla roliga och spännande kunder som vi jobbar med. Jag fick även intrycket att det var en väldigt lärorik och rolig arbetsplats och det hade ju jag helt rätt i!

Vad har du hittills fått göra under din praktikperiod och vilken uppgift är roligast?

Jag har fått göra en massa roliga saker under min korta period här. Det är allt från att skriva pressmeddelande, producera genomslagsrapporter till att ha kontakt med journalister och en massa annat kul.

Dina tre bästa tips till andra som ska genomföra sin praktikperiod.

Mina tre bästa tips är att sätta upp mål som du vill uppnå med praktiken och även göra en plan för hur du ska nå dem. Att var nyfiken är A och O, då får du ut mycket mer av din lärotid. Mitt sista tips är att ha kul och vara dig själv.

Var ser du dig själv om tio år?

Om tio år ser jag att jag har en massa rolig erfarenhet från PR- och mediabranschen både i Sverige och utomlands. Vem vet, då kanske man har en egen byrå.

5 snabba

Favoritrestaurang: Restaurang Lilla Ego i Stockholm
Favoritord: Solkig
Favorittidning: Dagens Nyheter
Den bästa kommunikationskanalen: Instagram
Humble brag: Jag har serverat sushi till en viss världskänd svensk fotbollsspelare