Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Knepen för att lyckas som junior konsult

PR-branschen är känd för högt tempo, snäva deadlines och utmanande projekt. Vi har tagit ett ögonblick för att lyssna på vår fantastiska kollega Emelie Halltoft, om hennes syn på kommunikation men även hur man lyckas som junior konsult.

VAD HAR VARIT BÄST UNDER DIN TID PÅ AGENCY?

Min tid på Agency har verkligen flugit fram och jag har lärt mig så otroligt mycket. Men om man lägger lärdomar åt sidan har det absolut bästa varit att lära känna mina underbara kollegor. Så ambitiösa, roliga och sociala människor som jag blir inspirerad av varje dag. Sen får man ju inte glömma alla event, aw:s och föreläsningar vi fått möjlighet att gå på.

HUR LYCKAS MAN SOM JUNIOR KONSULT?

Det absolut bästa tipset jag har till alla är att vara nyfiken. Fråga om allt, smått som stort. Jag tror verkligen att om man visar att man vill lära sig och vill utvecklas kommer allt fallas på plats. Sen tror jag även att det är viktigt att låta sig själv vara junior. Man kan inte kunna allt direkt så våga ta hjälp och var snäll mot dig själv.

VAD ANSER DU ÄR VIKTIGAST FÖR ATT SKAPA STARK KOMMUNIKATION?

Ibland känns det som att personerna som skapar kommunikation glömmer bort att kommunikationen skapas till andra människor. Det är också därför jag älskar denna bransch. Kommunikation handlar om beteendevetenskap och skapa något som påverkar människor.

HUR SKULLE DU BESKRIVA PR-YRKET FÖR NÅGON SOM ALDRIG HÖRT TALAS OM DET?

PR-yrket är hektiskt, stressigt, kreativt och otroligt varierande. PR handlar om att hjälpa kunder att synas på ett genuint och äkta sätt, vilket kan handla om flera olika områden. Exempelvis att sälja in en nyhet till media, skapa event, arbeta med influencers och så mycket mer.

5 snabba

Favoritrestaurang: Trattoria Montanari
Favoritjullåt: Juligen, Just D
Senaste bok du läste: Daisy Jones and the six
Motto: Allt händer av en anledning
Humble brag: Har föreläst för närmare 15 000 personer