Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

5 tips för ett lyckat julmingel

Oavsett litet eller stort vill man få höra ett ”bra gjort”.
Sätt på en härlig jingel så är du på god väg till ett lyckat mingel.

Julen är en tid för att umgås med nära och kära och visa uppskattning. Så varför inte göra det med ett härligt mingel! Oavsett om ni är tre eller 30 personer så kan man med relativt enkla medel skapa ett juligt, roligt mingel hemma.

Sätt ett tema för festen
Ugly chistmas-sweaters, naughty or nice, vit jul, julpyjamas eller kanske bara en assecoar. Folk ser alltid till att piffa till sig lite extra när det finns ett tema och kan dessutom höja julstämningen ytterligare.

Överraska
Julen är en magisk tid. Så varför inte förbereda en överraskning för dina gäster. Det kan vara allt från ett egenkomponerat uppträdande, utmaningar, julklappsjakt eller ett besök från tomten. Överraskningar oavsett storlek gör alltid en kväll mer minnesvärd.

Anordna knytkalas
I många familjer innebär julafton knytkalas. Anamma traditionen och be dina gäster ordna en drink, ett tilltugg eller en lek som de associerar med julen. Kanske finner någon en ny jultradition!

Förbered en julig aktivitet
Förbered ett julquiz eller personliga frågor om värsta julklappar och bästa julminnen. Eller varför inte testa ett vintrigt escape room-spel?Julklappsspelet, secret santa eller bygge av pepparkakshus är också klassiker som alltid går hem

Sätt julstämning på omgivningen
Oavsett om du planerar en middag eller en fest är dekorationer en enkel väg till julstämning. Vill du inte lägga pengar på dekorationer finns en del julrelaterade dekorationer att finna i naturen. Det finns även många sätt att sprida en julig doft i ditt hem för den som vill arbeta med flera sinnen. Ställ glögg på spisen och pepparkakor i ugnen, eller köp ett juligt doftljus. Och glöm inte att sätta på en julig spellista och plocka fram några juliga snacks.