Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

3 tolkningar av den klassiska pepparkaka

Trött på din klassiska pepparkaka,
här är något nytt som du kan smaka.

Pepparkakor är för många en ”must have” under jultiden. Men vad gör man när man har fått nog av den traditionella, spröda kakan, när man har ätit sig mätt på pepparkakor under de senaste åren eller när man helt enkelt vill pröva något nytt? Här ger Agencys egen pepparkaksexpert Nilla tre tips på smått och gott pepparkaksinspirerat, tillsammans med hennes egen recension.

Annas – Pepparkakschoklad: ”Gott, men vill ha mer pepparkakssmak”

För den som letar efter en liten hint av pepparkaka är pepparkakschoklad ett bra alternativ. Mjölkchokladen tillsammans med de spröda pepparkaksbitarna ger en kexchoklad-liknande textur. Perfekt för den som vill ha lite julkänsla med sin choklad.

Nillas betyg: 6/10 pepparkakor

Delicato – Pepparkaksrullar: ”Lite väl söta för mig”

Inspirerade av Delicatos traditionella punchrulle, eller dammsugare som det också kallas, har vi fått den juliga pepparkaksrullen. En punchrulle i alla dess originella komponenter, men nu med smaken av pepparkaka. Denna kondisbit är perfekt för den som älskar pepparkakor, men är lite extra sötsugen. 

Nillas betyg: 5/10 pepparkakor

Annas – Pepparkaksglass: ”Glassarna är goda, men gräddglassen är en hit”

Är man sugen på något svalt i vinter är pepparkaksglass ett bra alternativ. Glassen kommer i två olika former, som kulglass och på pinne. Kulglassen är en krämig gräddglass som innehåller både malda och större pepparkaksbitar, medan pinnglassen är gräddglass täckt i mjölkchoklad med krispiga pepparkaksbitar. Passar perfekt till vintermyset framför eldstaden. 

Nillas betyg: 9/10 pepparkakor