Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tips inför inköpen till årets julklappslek

Det underhållande, det tokiga och det användbara,
Allt du behöver för att julklappsleken klara.

För många är den årliga julklappsleken en av julens höjdpunkter. Men den något ångestfyllda perioden innan leken där man ihärdigt försöker komma på vad man ska bidra med kommer man inte lätt undan. För att lätta på stressen kommer Agencys praktikant Nilla att dela med sig sina tips inför inköpen till årets julklappslek.

När det kommer till julklappsleken gäller det enligt mig att tänka underhållande, användbart eller tokigt, eller i bästa fall, alla tre.

Det underhållande, saker som man kanske inte behöver men som är roliga att få. Det här kan innebära allt från ett roligt sällskapsspel eller ett händelse-presentkort till en trisslott eller en selfiepinne. Tänk den där grejen du såg i butiken några veckor tillbaka som verkade kul, men lite onödig. Där har du din gåva.

Det användbara är något som alltid går hem. Små saker som är praktiska och som till och med kan uppgradera vardagen något, men som man kanske inte tänkt på att köpa själv. Tänk salt- och pepparkvarn, olivolja, grytlappar och verktygsset. Tänk doftljus, plädar, muggar och handvärmare.

Det tokiga, det som ingen förväntar sig hitta på julklappsbordet. Här gäller det att tänka utanför boxen. Tänk underligt, kul och om möjligt användbart. Varför inte en iskubsform som ger isbitar som ser ut som karaktärerna från Harry Potter, en mugg som ser ut som familjehunden eller kanske en karaokemikrofon.