Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Agencys jultraditioner

Traditioner kan man anamma, men är de alla samma? 
Kalle Anka eller ostbågar, vi medarbetarna på Agency frågar.

Firar vi alla jul på samma sätt? Vi frågade tre av Agencys medarbetare om deras jultraditioner för att ta reda på det.

Hanna – Varje jul sedan jag var nio år har jag och min familj haft Sagan om Ringen-maraton i under julen eller mellandagarna. Det är egentligen den enda traditionen som bestått i alla år därefter med förändringar i släkten, flyttar och liknande. Kanske inte en särskilt julig tradition egentligen men det är trots allt en jultradition i min familj.

Maria – Julbordet och Kalle Anka är höjdpunkter under julafton hos mig och min familj, precis som i många andra svenska hem. Men något som sticker ut är det stora Jule-ljuget. En aktivitet som startar redan i början av december. Ett prank där vi under månaden hittar på och delar något som inte stämmer. På julafton ska alla gissa vad som varit årets Jule-ljug. Underhållande och busigt. Frågan är dock om denna tradition verkligen finns på riktigt? Kanske – är det till och med detta som är mitt Jule-ljug.

Yasmin – Som för många andra är Kalle Anka en stor höjdpunkt på julafton, det är det även för min familj men vår tradition bygger på glöggen och allt juligt snacks till. Vi brukar duka upp med årgångsglögg, flera olika sorter, samt flera olika glöggvänliga snacks. Detta är minst lika viktigt som själva julbordet.