Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Bakom kulisserna med Agencys designteam

Visuella koncept, kreativa idéer och layoutade rapporter är en droppe i havet av allt Agencys fantastiska designteam sysslar med dagligen. Trots snäva deadlines och utmanande projekt så lyckas Caroline Sjödin, Anna Skär och Matilda Billinger alltid leverera. Vi har förhört oss med teamet för att få en inblick i hur en dag på byrån kan se ut.

caroline sjödin

Hur länge har du jobbat på Agency?

Jag har jobbat på Agency i snart två år. Min resa började i mars 2020, precis en vecka innan pandemin bröt ut. Så det känns som man har jobbat mycket längre än vad man har med tanke på hur de senaste två åren har sett ut, haha!

VAD ÄR DET SVÅRASTE MED ATT JOBBA SOM Art director?

Det som kan vara utmanande när man jobbar med design eller kommunikation är att det till stor grad handlar mycket om tycke och smak i slutändan. Ibland glömmer beställaren att det inte är beställaren själv som är målgruppen, och för att något ska bli lyckat är det viktigt att alltid kommunicera till målgruppen.

Anna skär

Vad är det bästa med att jobba som Art director?

Att få vara kreativ!!! Ingen dag är den andra lik och det är fantastiskt att få jobba med så många olika kunder varje dag. Det är ett varierat arbete och ens kreativa förmåga utvecklas i varje projekt.

Vad är det bästa med att jobba på Agency?

Förutom att få jobba kreativt är vi ett väldigt härligt team av kollegor som hjälps åt för att nå bästa resultat. Det är alltid kul att komma till kontoret och jobba tillsammans.

matilda billinger

Vad har du fått göra på din praktik i designteamet?

Trots att jag bara har haft min praktik i 3 veckor, har jag redan fått göra otroligt blandade uppgifter! Allt från att ta fram innehåll till kunders sociala medier och nyhetsbrev, till att hjälpa till med att utveckla Agencys grafiska profil.

VaD är det bästa med att ha praktik på Agency?

Dels att man jobbar med många olika typer av kunder, vilket innebär en stor variation i arbetet, och att man lär sig väldigt mycket. Sen jobbar man även med ett superhärligt och inspirerande gäng, på ett kontor mitt i stan.

VAD KAN DESIGNTEAMET ERBJUDA

Grafisk produktion, content marketing, illustration, motion graphics, film, foto, grafisk profil, annonsering, innehåll till sociala medier, kreativa koncept, webbproduktion, trycksaker, profilprodukter

Caroline Sjödin Art Director
Anna Skär Junior Art Director
Matilda Billinger Art Director Intern