Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Därför ska du satsa på rörlig media

Hur vi kommunicerar online förändras konstant och de senaste åren har rörligt material varit ett faktum för att nå ut på sociala medier. Många varumärken sitter på intressanta budskap och jobbar hårt för att nå ut med sin kommunikation. Nu förklarar Agency varför du ska satsa på rörligt material.

En trend som verkar vara här för att stanna är rörligt material. Aldrig förr har mängden videomaterial producerats och efterfrågan på rörligt innehåll är enormt. Som företag är det viktigt att eftersträva intresseväckande, uppriktig och personlig kommunikation för att skapa fler möjligheter till interaktioner med den avsedda målgruppen. Rörligt material har länge varit det typ av innehåll på sociala medier som konsumenter föredrar och nästan åtta av tio konsumenter uppger att de har köpt produkter som de upptäckt via video.

Rörligt berör, så enkelt är det. Vi vill göra det så enkelt som möjligt för målgruppen att interagera med oss genom ömsesidig dialog, så att vi kan bygga relationer. Instagram och TikTok är optimala plattformar för att skapa högre engagemang och en känsla av delaktighet. Genom en mängd olika funktioner, så som quiz och omröstningar, kan mottagaren interagera med varumärket. 

För det mesta presterar videoinlägg bättre än statiska fotoinlägg. Särskilt korta och mobilanpassade videoklipp driver innehållsutvecklingen. Främst dominerar TikTok med sitt fokus på snabba och explosiva videoklipp. Instagram, som tagit efter vissa egenskaper i appen, låter dig även skapa rörligt innehåll i form av Reels och IGTV. Både TikTok och Reels erbjuder användarna en mängd roliga filter och effekter, men även möjligheten att addera musik och ljudeffekter. Visuellt innehåll engagerar och skapar större interaktion samtidigt som du får möjlighet att vara kreativ.

När ni kommunicerar i dessa kanaler är det viktigt att ta fram en mänsklig känsla i ert språk, kopplat till verkliga livet, som speglar hur ni pratar med era kunder när ni möter dem face-to-face.

TOPP 5 ANLEDNINGAR ATT ANVÄNDA SIG AV RÖRLIGT MATERIAL

–  Video ger mer exponering och större engagemang
–  Det är en växande trend som ökar i popularitet på alla kanaler
–  Video är ofta mer relevant över en längre tid
–  Det tilltalar en yngre generation, framför allt generation Z
–  Video är ett starkt säljverktyg