Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Agency Academy – så får vi kunskapen och byrån att växa

Vi lever i en snabbt föränderlig värld. Trender kommer och går i allt snabbare takt. För att skapa god kommunikation och hitta den undflyende målgruppen gäller det att hänga med. Agency Academy är vår interna skola där vi inspireras och utvecklas av både varandra och av inbjudna gäster.

I vår bransch kan du aldrig se dig själv som fullärd. Så för oss på Agency har vidareutveckling alltid varit en självklarhet. En ny kollega som började för en vecka sedan kan ha större kunskaper om ett specifikt område än en gammal uv som har varit i branschen i 20 år. Tack vare Agency Academy kan vi lära av varandra. Då utvecklas vi både som individer och som byrå.

”Kunskap är en färskvara som vi måste hålla efter för att den inte ska gå förlorad. Genom att tillföra ny näring blir vi dessutom starkare och växer tillsammans.”
Peter Larsson, byråchef

Intern kunskapsöverföring är guld värd. Men ibland är det klokt att ta in externa källor som är verkliga experter inom just sitt område. Genom åren har vi fått ta del av viktig kunskap och insikter från journalister, näringslivsledare, politiker och kunniga inom massor av spännande områden

Först ut i år var designteamet som delade med sig av hur man vässar sina presentationer grafiskt för att ta dem till nästa nivå. Nästkommande klass i Agency Academy blir om konsten att skriva. Vi talar inte om romaner utan om det svåra hantverket att få till effektiva texter i det dagliga arbetet som PR-konsult. Lärare är Niclas Lövkvist, som startade Agency efter en journalistisk karriär.

– Mitt bästa skrivtips för PR-konsulter är det klassiska: ”Skriv kort, helst inte alls.” Fler ord gör inte en text eller budskap bättre, tvärtom. Och använd så enkla ord som möjligt. Den som är osäker öser på med ord – inte sällan på styltig byråkratiska. Det är lätt att skriva långt och krångligt. Den verkliga konsten är att kunna skriva kort, begripligt och allra helst spännande, säger Niclas Lövkvist, seniorkonsult och VD.