Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Möt Agencys nya byråchef – Maria Karlbom

IMG_2131

Det är med glädje vi på Agency välkomnar tillbaka ett bekant ansikte till byrån. Maria Karlbom tillträdde som ny byråchef i juni. För att lära känna Maria bättre har vi ställt några frågor till henne om vilka visioner hon har och vad Agency kan förvänta sig i framtiden.

Vad fick dig att vilja jobba med PR och kommunikation?
Samt vad driver dig att fortsätta?
Att jobba med kommunikation var något jag tidigt visste att jag ville göra men intresset för PR har växt ju mer jag har ägnat mig åt det. I mitt jobb är den ena dagen aldrig den andra lik. Jag tycker om variationen av arbetsuppgifter och att ständigt fördjupa min kunskap inom nya spännande områden. Det är också fantastiskt roligt att se en positiv effekt på det arbete som lagts ner och att jobba ihop med smarta och drivna personer. Och möjligheten att vara med och påverka. Allt detta får mig att vilja fortsätta.

Vilka har varit dina viktigaste erfarenheter för att axla rollen som byråchef idag?
Erfarenhet inom kommunikationsbranschen har jag sedan tio år tillbaka på olika byråer och jag har hunnit arbeta med kommunikation inom en rad olika områden och branscher. Under min tid på Agency har jag byggt upp det digitala och grafiska erbjudandet från grunden och lyckats växa området genom att bygga relationer, affärsutveckla och leverera fantastiska resultat tillsammans med det ständigt växande digitala teamet som jag varit ansvarig för. Jag har också erfarenhet av att driva eget företag.

Med din erfarenhet i ryggen vad kan vi vänta oss utav dig som byråchef och vad är din vision för Agency?
Denna bransch är föränderlig och medielandskapet utvecklar sig ständigt. Med min bakgrund inom det digitala området ser jag att vi kan bredda vårt erbjudande ytterligare och tillsammans hitta nya sätt att skapa kommunikation på. Min uppgift är samtidigt att se till att hela teamet på Agency har de bästa förutsättningarna för att göra succé efter succé och att vi alla tillsammans på byrån ska växa, nå nya höjder och ha otroligt roligt under tiden.

Vilka personliga egenskaper tillför du byråns expertis?
Jag är en människokännare som trivs med struktur och i kreativa miljöer. Om någon skulle be mig att välja mellan siffror och ord blir det svårt för jag har en kärlek till båda. Andra brukar säga att jag är positiv och min inställning är att allt går att lösa.

Vad gör du helst när du inte jobbar?
Jag älskar att styra upp middagar och bjudningar. Nu efter en lång pandemi och en nyligen avslutad renovering hemma ser jag verkligen fram emot mer sådant framöver.
Annars tittar jag på någon hypad serie, läser en bok, tränar eller går på dejt med min sambo.

5 sNABBA FRÅGOR

Favoritrestaurang: Günthers korvkiosk på Karlbergsvägen
Favoritord: Absolut!
Favorittidning: Dagens industri, Vogue, Illustrerad vetenskap
Den bästa kommunikationskanalen: TikTok
Humble brag: Känner att jag redan skrytit så det räcker men om jag ska dra till med något skulle det kunna vara att jag kommit att bli en hejjare på veganska bakverk trots att jag inte är vegan själv.