Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Fem saker ditt företag bör tänka på inför alla hjärtans dag

pexels-alleksana-4474754

Alla hjärtans dag är en högtid som blir allt viktigare för oss svenskar. Enligt statistik från Svensk Handel planerar två av fem svenskar att uppmärksamma den 14 februari i år, där det främst är den yngre generationen som firar högtiden.

I år är det däremot många som håller i plånboken när de ska överraska sina nära och kära med gåvor. Men de som kommer att uppmärksamma alla hjärtans dag planerar att spendera i genomsnitt 499 kronor på bland annat blommor, presenter och restaurangbesök. Med andra ord är det ett perfekt tillfälle för företag att skapa möjlighet till ökad försäljning från den köpglade kunden som vill lyxshoppa till sin partner.

Även inom PR-branschen sticker den här högtiden ut då många ser alla hjärtans dag som en möjlighet att expandera sitt varumärke ihop med kärlekens dag. Man har även en möjlighet att nå brett eftersom kärleken är något som alla firar, till skillnad från religiösa högtider som jul och påsk.

Agency tipsar hur ditt företag ska tänka inför alla hjärtans dag

1. Var mer kreativ
Tillåt ditt företag att vara extra kreativt jämfört med er vanliga kommunikation. Det är kärlekens dag och de flesta är då mer öppna för nytänkande och lite mer udda idéer.

2. Var unik i din kommunikation
Ditt företag är inte det enda som vill kommunicera kring och om alla hjärtans dag. Ska du sticka ut den här dagen behöver du göra något unikt som ändå hänger ihop med ditt varumärke.

3. SEO är nyckeln till ökad försäljning
Har du någon gång haft panik under lunchrasten den 14:e februari och knappat in sökraden i Google: ”Present på alla hjärtans dag”. Tro oss, du är inte ensam. Att anpassa sina budskap med nyckelord för högtiden och därmed sökmotoroptimera din hemsida kan vara det absolut viktigaste som ditt företag behöver inför alla hjärtans dag.

4. Var ute i god tid
Som vi nämnt ovan kommer du inte vara ensam om att kommunicera kring alla hjärtans dag. Det är inte bara ditt företag som tänkt tanken att skicka gåvor till influensers.

Tänk på att vara ute i god tid och även kontakta journalister någon vecka innan och fråga om det är okej att skicka över material.

5. Alla hjärtans dag är inte bara för människor
Ibland är det lätt att glömma våra små vänner just den här dagen. Kom ihåg att även katt-, hund- och andra djurägare vill ge sina husdjur kärlek och skämma bort dem med en present eller något extra gott.