Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Rättvisaren 2023

För femte året i rad tar Mediekompaniet fram Rättvisaren tillsammans med Kantar Sifo. Vi på Agency är stolta över att ha varit en del utav arbetet med att sprida ordet genom både mediebearbetning och influencers. Vi har även fått äran att bjuda in till frukostseminarium där de viktigaste insikterna från rapporten lyfts och diskuteras. 

Rättvisaren 2023 för med sig viktiga och tänkvärda insikter. Rapporten visar exempelvis att 52 procent upplever sällan eller aldrig att de kan identifiera sig med personer som nyhetsmedier rapporterar om.

Det är långt ifrån jämställt när det kommer till hur män och kvinnor får synas i media. 2019 såg resultatet ungefär likadant ut, vilket var den senaste gången Mediekompaniets Rättvisare tog upp representation i nyhetsmedia. Känner sig svenskarna representerade idag och vilken betydelse har mediernas roll för oss i samhället? Nu, fyra år senare, visar det sig att medielandskapet varit nästintill stillastående.