Kris? Vi hjälper till dygnet runt alla dagar:
0709 15 25 90


Växel: 08 410 818 00
Kris? Vi hjälper till dygnet runt alla dagar:
0709 15 25 90


Växel: 08 410 818 00

Så lyckas du med nyhetsbrevet

Att skicka nyhetsbrev till privatpersoner eller företagskunder kan ofta vara ett effektivt sätt att nå ut med dina budskap. Det bidrar till att skapa engagemang, synlighet och försäljning av produkter eller tjänster. I dagens föränderliga värld med en uppsjö av olika kommunikationskanaler där alla slåss om samma utrymme kan det dock vara svårt att sticka ut. Vi på Agency vill därför dela med oss av de allra bästa tipsen för att lyckas med ditt nyhetsbrev.

Vad är då ett bra och lyckat nyhetsbrev? Det finns många komponenter att mäta – det allra vanligaste är öppningsfrekvensen och antal klick på länkar. Enligt Mailchimp ligger en bra öppningsfrekvens mellan 17–28 procent och det genomsnittliga på 21 procent. När det gäller antal klick på länkar i brevet är det en mer individuell mätning som gäller. Detta avgörs utifrån hur din målgrupp ser ut och vad det är du vill förmedla. För att ett nyhetsbrev ska anses som lyckat behöver du inte nödvändigtvis komma upp i några konkreta siffror – det är upp till dig själv att avgöra vad du vill uppnå med att skicka nyhetsbrev.

Alla nyhetsbrev kan se olika ut, vara mer eller mindre detaljerade och ha olika mål. Här följer våra främsta tips för att komma i gång med nyhetsbrev eller göra dina befintliga brev roligare att läsa, mer träffsäkra och i slutändan generera något tillbaka.

AGENCYS BÄSTA TIPS FÖR ETT BRA NYHETSBREV

1. Det viktigaste först

Starten på ditt nyhetsbrev är extremt viktig. Tänk till lite extra kring rubriken i ämnesraden – den kan vara helt avgörande för hur många som öppnar ditt nyhetsbrev. Skriv gärna något som fångar intresset utan att det blir en alltför lång mening. Max sju ord är en bra referens.

En genomtänkt preheader är också en viktig del som kommer påverka öppningsfrekvensen. Detta är inte ett tillfälle att upprepa rubriken utan används mest effektivt som en möjlighet att addera något och ge läsaren ännu ett incitament till att klicka på ditt nyhetsbrev.

Inled alltid med det viktigaste först. Från toppen till botten. Se till att användaren hela tiden vill läsa mer och använd dig utav korta och tydliga texter. Glöm inte bort att design och bilder talar, vilket gör att dessa element kan förstärka ditt innehåll och sporra läsaren att klicka sig vidare.

2. Utifrån och in

Skippa säljsnacket. Fokusera på läsarnas intressen i stället för att bara marknadsföra produkter. Många gör misstaget att centrera nyhetsbrevet kring försäljning, vilket resulterar i ett opersonligt och ointressant brev för mottagaren. Tänk i stället på vad läsaren vill ha: inspiration, kunskap eller annat värdefullt innehåll som knyter an med deras utmaningar och intressen. Var också personlig i ditt nyhetsbrev. Skriv gärna ”du” och inte ”er” – det skapar känslan av att du kommunicerar direkt till personen som läser brevet.

3. Målgrupp

När du ska skicka ett nyhetsbrev behöver du alltid tänka på vem det är som tar emot brevet. Se till att känna din målgrupp och anpassa budskap och utskickslistor utifrån vem det är du kommunicerar med. Lär dig av tidigare utskick för att se vad som fungerar bäst mot just din målgrupp. Ju mer du kan anpassa innehållet desto större chans att du får de resultat du vill ha. Det är även bra att A/B-testa olika versioner av brevet för att optimera effekten – de flesta utskickssystem erbjuder denna funktion.

Det ska dessutom vara lätt att registrera sig. Se till att ditt anmälningsformulär inte har för mycket detaljer som behöver fyllas i – ofta räcker det med namn och e-post. Glöm inte att skapa ett välkomstmail för nya prenumeranter. Det har ofta en högre öppnings- och klickfrekvens än vanliga nyhetsbrev. Dessutom öppnar de flesta välkomstmailet direkt. Det är en bra chans att göra ett gott första intryck.

4. Tidpunkt och frekvens

Hur ofta du ska skicka ut e-postmeddelanden varierar stort beroende på vilken bransch du är inom och vad du vill förmedla. Se till att du faktiskt har något att dela med dig av och inte skickar ett nyhetsbrev bara för att. Försök att se till dina kunders behov och läs av målgruppen för att undvika att ditt mail hamnar oläst i inkorgen. Ett veckobrev eller månadsbrev är ofta en bra start beroende på hur mycket tid du kan lägga på detta.

Även om det finns allmänna rekommendationer för vilka dagar och tidpunkter som är bäst för att skicka ut nyhetsbrev så kan det variera mellan företag och målgrupper. Fundera även över om du vill nå personer under deras arbetstid eller fritid.

Behöver du eller ditt företag hjälp med nyhetsbrev? Tveka inte att kontakta oss på Agency.

Dela post: