Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

3 initiativ att bidra till i jul

Tiden stannar inte bara för att det är jul
Så bidra med något till någon som inte har det så kul

Trots att mycket av julstressen cirkulerar kring mat och paket är inte dessa saker det viktigaste under julen. Det är framförallt en tid då vi ska rå om våra nära. Det här året är julen inte som den brukar vara. Därför behöver vi också vara extra snälla i år. Här kommer därför tre tips på initiativ att bidra till för att sprida julglädje till någon som behöver det som allra mest.

Initiativ: Motverka utanförskap och fattigdom
Organisation: Stockholms Stadsmission

I juletid kan känslan av utanförskap bli extra stark. Då finns Stockholms Stadsmission där både för att bidra med ljus i tillvaron för ungdomar och vuxna i fattigdom och utsatta situationer. Det fler sätt du kan bidra på. Du kan starta din egen insamling, vara volontär eller ge bort en julklapp till ett barn eller ungdom som kanske inte får någon julklapp annars.

Läs mer här

Initiativ: Sprida glädje och hopp på utsatta platser
Organisation: Clowner utan gränser

Clowner utan gränser uppmärksammar barn i utsatta länder och påminner dem om deras värde. De arbetar för att sprida lek, lust och glädje för att skapa hopp, livsvilja och mänsklighet. Att skänka en slant till clowner utan gränser bidrar till att sprida skratt, lycka och värme på de ställen i världen där det behövs som mest. Oavsett stora eller små summor så räknas varenda krona. Låt oss alla göra vad vi kan för att sätta ett leende på läpparna på världens utsatta barn!

Läs mer här

Initiativ: En god jul till världens djur
Organisation: WWF

Vi delar på vår planet med djuren. WWF jobbar för att rädda de mest hotade och unika arterna på vår planet. Hos WWF kan du låta någon bli fadder till en gullig liten bebis-gorilla eller ge bort en kalender med vackra bilder på världens olika djur.

Läs mer här