Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kom i julstämning med Agencys topp 5 julfilm-streaming lista

När många viljor styr, blir man lätt yr,
ta nu denna lista och finn gemensam julgnista

1. Groundhog day (1993)
Filmen handlar om en sarkastisk och självcentrerad tv-reporter. Den 2 februari är han i den lilla staden Punxsutawney för att spela in ett reportage om Groundhog Day, en årlig stadsfest tillägnad ett skogsmurmeldjur som sägs förutspå när våren kommer. Eftersom han avskyr festivalen, staden och invånarna vill han bara göra ett halvhjärtat reportage och lämna staden så fort som möjligt, men en snöstorm tvingar honom att övernatta där. När han vaknar nästa morgon är det den 2 februari igen.

2. Tomten är far till alla barnen (1999)
En modern julklassiker för många svenskar. Den roliga, knäppa och röriga historien som målar upp den moderna familjen med diverse halvsyskon och plastföräldrar, den typiskt svenska törsten på alkohol och inte minst vad kombinationen av dessa kan leda till.

 3. Elf (2003)
En skruvad handling om ett nu vuxet människobarn som uppfostrats av tomtenissar. Han upptäcker att han blivit adopterad och lämnar Nordpolen för att uppsöka sin biologiska familj i New York. En typisk Will Ferrell-komedi.

4. Die Hard (1988)
Varje år ställs samma, helt onödiga, fråga; är Die Hard en Julfilm? Självklart är svaret på frågan ja. Bruce Willis spelar John McClane, en polis i New York som reser till Los Angeles för att fira jul med sin fru. När John besöker den årliga julfesten på Nakatomi Plaza så slår en terroristgrupp till. John är den enda som kan rädda dagen. Det här är en riktig actionklassiker och är den kanske bästa actionfilmerna som man kan se runt jul.

5. Scrooged (1988)
Scrooged är en film som är löst baserad på Charles Dickens A Christmas Carol. I filmen gör Bill Murray det han gör bäst, alltså spelar en lustig skitstövel som till slut lär sig vad det innebär att vara en god människa. med åren har det här blivit något av en kultfilm, mycket tack vare Bill Murray som är oemotståndlig i det mesta han gör.